KARS / KAĞIZMAN - Kağızman Anadolu Lisesi

Kağızman Anadolu Lisesi

Şahindere Mah. İstiklal Cad. Askeri Şube Karşısı
Vizyon
Okulumuzda öğrenmeyi öğrenme en temel gereksinimdir. Her veli, bütün öğretmen, yönetici ve personelin, öğrencisine öğrenme için fırsat verdiğini bilir. Bütün öğretmenler “Öğrenmenin yaşı yoktur” ilkesini kabul ederek öğretmenin olduğu kadar öğrencinin de öğretmene öğrenmeyi öğrettiğini kabul eder. Okulumuz personeli işlerinde yaptıklarından emin, hatanın da doğruya giden bir yol olduğunu kabul ederek çalışır. Amacımız, hata karşısında ne yapılabileceğini bilen insanlar yetiştirmektir. Her yeni güne farklı bağlayan insan topluluğunun mutlaka yeni bilgiler öğreneceğine ve uygulayacağına inanırız.
Misyon
“Her öğrenci öğrenir” yaklaşımını kendimize hedef yaparak, tüm sorunları birlikte çözebileceğimize inanıyoruz. Bunun için bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, öğrencilerin bilgilerinin günlük yaşamda ve gelecekte gerçeğe uygun olması için çalışmak, her öğrencinin kendini tanıyan ve kendine güvenen bir birey olarak yetişmesine olanak tanımak, takım ruhuna inanan, insancıl, çevreci ve ulus bütünlüğüne önem veren öğrenciler olarak yetişmesi için varız. Biz, öğrencilerimizi, sistematik, ardışık, gelişimsel, bir üst öğrenime, hayata, çağımızın gereklerine ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayacak şekilde, gelişimsel rehberlik anlayışı ile üretken; sevmek, çalışmak, başarmak ilkesini esas alarak yeterli bilgi beceri ve tutumları kazandırmayı amaçlıyoruz.
Öğretim Şekli :Normal Gündüzlü
Birinci Yabanci Dil: İngilizce İkinci Yabancı Dil: Almanca